Biografie

Petra Flach (1980) - beeldend kunstenaar en een vat vol energie, humor en lef...

Al 15  jaar begeef ik mij op dit mooie pad van levenskunstenaar en levensgenieter. Mensen ontmoeten, mensen verbinden, iets creëren dat gemaakt is uit liefde en met passie, een sculptuur dat blijft en nimmer vergaat. Er zitten zoveel bruisende onderwerpen in mijn hoofd en helaas (voor mijn lieve omgeving) is mijn brein iets dat ik niet snel stil kan zetten.

Kunst heeft geen vorm, alles is kunst, jij en ik, wij samen, de mensen om ons heen en onze verbindingen, onze lusten, onzekerheden, begeertes en kwetsbaarheden. Ik voel een intrensieke motivatie om het soms onuitgesprokene bespreekbaar te maken.

Het creëren van een sculptuur, het ontstaan onder mijn handen, mijn nagelriemen vuil, mijn hoofd leeg, mijn hart vol bezieling... dat is waar ik gelukkig ben. Door de jaren heen heb ik sociale studies gevolgd, veel mogen reizen en verschillende kunstroutes van het leven mogen bewandelen. Uit deze vele wijsheden heb ik kunnen filteren wat hierin voor mij van belang is... het volgen van mijn hart. Bij voorkeur werk ik met technieken die uitdagen. Daarbij maak ik altijd gebruik van klassieke beeldhouwtechnieken en een heldere visie om mijn realistische sculpturen te voltooien.

Petra Flach Bodycasting

Authentiek

Mijn eigen creaties staan altijd in het teken van bewustwording en lichamelijke acceptatie. We leven in een tijd dat we streng zijn voor onszelf. We worden overladen met mediabeelden van perfectie. In mijn sculpturen gaat het juist om authenticiteit, het lichaam vastleggen zoals het is, hoe kwetsbaar dat ook mag zijn. Juist die eerlijkheid raakt me. Soms werk ik vanuit een thema, soms met een kritische knipoog naar de tijd waarin we leven, maar altijd vanuit het hart.

In opdracht

Kunstwerken die ik in opdracht mag vervaardigen vertellen vaak een bijzonder verhaal (het uniek zijn) voor/na een transformatie (o.a. borstkanker, transgender). Het is een eer als ik in deze opdrachten het vertrouwen krijg om deze met vrije hand en een open blik te vervaardigen. Hoe emotioneel en persoonlijk sommige verhalen ook mogen zijn, ik probeer deze altijd te omarmen, te integreren en te transformeren naar een kunstwerk dat raakt.

Petra Flach Bodycasting

Vrijheid


De vrijheid om te mogen creëren wat ik wil, wat ik voel en wat ik zie.... dat is een ongelooflijke rijkdom en bevrijding. Los van regels en omlijnde structuren, maar steeds weer nieuwe mogelijkheden omarmen, daarin nieuwe connecties maken en andere verbindingen leggen.

Inmiddels heb ik een prachtig bedrijf ( Bodycasting Nederland ) mogen opbouwen met mijn man. Inmiddels hebben we een groot team van specialisten en samen werken we in een prachtig Rijksmonument in Bodegraven-Reeuwijk. Dit prachtige bedrijf biedt iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met bodycasting en lichaamsafgietsels. Het is heerlijk dat ik nu de ruimte krijg in mijn eigen atelier om mijn hart te volgen en zonder restricties te creëren.

Ik hoop je te inspireren, en wellicht ook spoedig te ontmoeten.

Liefs,
Petra

Neem Contact op

Fotoimpressie

Contact

Neem gerust contact op als je geïnteresseerd bent in een kunstwerk in opdracht, een limited edition of een exclusief werk van mijn hand.

Heb je een speciale wens of een bijzonder verzoek, ik denk graag met je mee.

Tot snel! Liefs, Petra

 

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
*:
:

Burgemeester Le Coultrestraat 3  •  2411 EP  •  Bodegraven-Reeuwijk
Tel: 0172 - 74 89 28  •  Email: info@petraflach.com

Burgemeester Le Coultrestraat 3
2411 EP  •  Bodegraven-Reeuwijk
Tel: 0172 - 74 89 28
Email: info@petraflach.com

© 2020 - 2022 Petra Flach | Ontwerp & realisatie: De Goudse Wolf